KEMIJÄRVEN TAITEILIJARESIDENSSIN SYYSTIEDOTE 2009

 

Loppukesän ja talven 2009 taiteilijat Kemijärven taiteilijaresidenssissä:

 

17. Kansainvälisen kuvanveistoviikon päätyttyä taiteilijaresidenssiin saapuivat kirjailija Christian Hussel Saksasta ja taidemaalari Maaria Oikarainen. Maarian nettisivut kertovat residenssin tarkoituksesta ja värien ja valojen maailmasta Kemijärvellä ja Lapissa http://hekuma.blogspot.com

Molemmat taiteilijat viettivät taiteilijaresidenssissä kuukauden päivät.

 

Heinäkuun lopulla taiteilijaresidenssiin saapui Coloradosta kotoisin oleva Julie Strasheim. Julie on opiskellut maalaamista New Yorkin taidekoulussa.  New Yorkissa asumisen jälkeen hän on muuttanut Roomaan josta myöhemmin Italiaan opettamaan lapsia ala-asteella.  Maalamisen lisäksi hän opettaa englantia ja yleensäkin kielet ovat hänen intohimonsa. Hän on vieraillut lukuisissa taiteilijaresidensseissä ympäri maailmaa. Hänen mielestään se on yksi tapa nähdä maailmaa. Viimeiset vuodet hän on lopetellut Merasi projektiaan, joka koostuu Rajasthanin, Intian muusikkojen muotokuvista.  Yhtenä tavoitteena on myös myydä muotokuvia hankkiakseen rahoitusta koulujenrakentamiseen Rajasthaniin. Julie viipyy residenssissä 25.8 saakka ja hänen töihinsä voi tutustua näyttelyssä residenssissä ajalla 18.-15.8.2009 klo 12-18.

 

Elokuun alussa residenssiin saapui miehensä kanssa maalaaja Alie Kooistra Hollannista. He saapuivat Kemijärvelle omalla autollaan ja viipyvät elokuun loppuun saakka. Hän on kuvataideopettaja.  Hänen maalauksissaan todellisuus on lähtökohtana. Vuodenajat innoittavat, teemoina hän käyttää lähinnä maisemia ja kukkia. Töihinsä hän hakee Kemijärveltä innoitusta maisemista ja hyvästä ilmapiiristä valmistautuessaan suunnittelemaansa näyttelyyn Tanskaan ensi vuonna.

 

Jun Itoi viettää 15.9 alkaen residenssissä kokonaisen vuoden. Jun Itoi on japanilainen valokuvaaja, joka on viettänyt kymmenen vuotta Amerikassa. Valokuvissaan hän yhdistää eri aiheita ja vastakohtia mm. Japanista ja Amerikasta ja käyttää vahatekniikkaa aiheiden yhdistämiseen. Työskentelyynsä taiteilijaresidenssissä hän on saanut taitelija-apurahan kotimaastaan. Lisätietoja taitelijasta löytyy osoitteesta www.junitoi.com

 

Norjalainen kuvataiteilija Laila Evensen ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Jenni Kokkomäki vierailevat marraskuussa Kemijärven taiteilijaresidenssissä tutkiakseen Pohjois-Suomalaista pimeän maisemaa kaamosaikaan. Taiteilijoiden kokemukset Kemijärvellä toimivat inspiraationa ja pohjamateriaalina myöhemmin toteutettavaan yhteistaideteokseen. 

 

Laila Evensen työskentelee video- ja installaatiotaiteen alalla,  kun taas Jenni Kokkomäki toimii nykyteatterin ja tanssin vaihtelevissa työtehtävissä.

 

Taitelija, kampaajamestari Seija Vuori järjestää näyttelyn Kemijärven taiteilijaresidenssissä ajalla 1.-15.11.2009, minkä ajan hän myös asuu residenssissä. Taitelijalla on ollut lukuisia yksityis- ja ryhmänäyttelyjä kotimaassa. Hänen teoksiaan on nähtävissä julkisissa tiloissa mm. julkisissa tiloissa Tampereella Kalevan kukkatukku sekä Kangasalan terveyskeskuksessa.