Helli Hecht

Kemijärven taiteilijaresidenssin joulu-tammikuun vieras on saksalainen Helli Hecht. Hän asuu nykyisin Kölnissä, mutta hänen äidillään on juuret Suomen Lapissa Kemijärvellä. Helli on valmistunut Saksassa käydyn lukion jälkeen artesaani-puusepäksi Haminan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Myöhemmin hän on opiskellut Ottersbergin ammattikorkeakoulussa taideterapiaa. Koulutukseen kuului kolmen kuukauden työharjoittelujakso. Sen hän suoritti vuonna 1999 Kemijärven kansainvälisen kuvanveistoviikon suunnittelussa ja toteutuksessa.  

Helli on kuvataiteilija, jonka sydäntä lähellä on puun työstäminen. Hän on osallistunut Kemijärven kansainvälisille kuvanveistoviikoille vuosina 2007 ja 2009.  Hänen taiteelliseen tuotantoonsa kuuluvat myös luonnosten tekeminen, valokuvaus, tarinoiden kerronta sekä performanssityyliset teokset. Helli on osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin sekä järjestänyt yksityisnäyttelyitä mm. Kölnissä. 

Helli vierailee Kemijärven taiteilijaresidenssissä vuoden 2012 joulukuun alusta vuoden 2013 tammikuun loppuun. Sukulaisten, rauhallisen ja kauniin ympäristön lisäksi Hellin tuo Kemijärvelle lumen ja jään veistomahdollisuus ja siihen liittyvät projektit. Lumen ja jään veistäminen ovat aivan uusia kokemuksia Hellille. Loistavat edellytykset siihen tutustumiseen luovat Pyhätunturille sekä Kemijärven Ahvensalmen kentälle rakennettavat lasten lumimaat. Näiden lasten ja nuorten kanssa toteutettavien projektien avulla myös Helli sekä muutamat muut taiteilijat saavat mahdollisuuden työskennellä lumen ja jään parissa ja tuottaa mm. veistoksia ja rakennelmia yhdessä paikallisten yhteisöjen ja yhteistyötahojen kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sivun alkuun