Taiteilijavierastalo pohjoisella Napapiirillä 

 

Kemijärven Kuvanveisto- ja Kulttuurisäätiön on kunnostanut vanhan, käytöstä poistetun meijerirakennuksen taiteilijaresidenssiksi. Meijeri on ainoita sotia edeltävältä ajalta oleva kivirakennus Kemijärven keskustassa. Rakennuksen peruskorjaus- ja muutostyöt tehtiin vuosina 2003 - 2005. Talon toiminta keskittyy pääasiassa kansainväliseen taiteilijavaihtoon.

Kemijärven perinteinen kuvanveistoviikko liitetään taiteilijatalon toimintaan ja tarkoitus on myös, että vierailevat ulkomaiset ja kotimaiset taiteilijat osallistuvat paikallisen taide- ja kulttuurielämän kehittämiseen.

 

 

Residenssin sijainti on keskellä kaunista kaupunkiamme, sen vierellä aukeaa Kuumaniementori, jossa järjestetään useita tapahtumia vuodessa. Taiteilijaresidenssin sijainti mahdollistaa vierailijoilleen monipuolista vapaa-ajan viettoa. Kaupungista löytyy elokuvateatteri, kylpylä, musiikkiopisto, kansalaisopisto jne. Myös ulkoilu- ja luonnossa liikkumisen mahdollisuudet ovat alueellamme monipuoliset.

Kemijärven taiteilijaresidenssi on Suomen suurimpia taiteilijavierastaloja. Residenssiä hallinnoi Kemijärven kuvanveisto- ja kulttuurisäätiö, jonka ovat perustaneet Kemijärven kaupunki ja Kemijärven Kuvanveistoviikot ry 23.6.2003. Taiteilijaresidenssi kuuluu kansainväliseen Res Artis -järjestöön.